24-1-2016 “Vuur maken”

Beste Lezers,

Als ervaringsdeskundige weet ik  hoe gevaarlijk het kan zijn om met vloeistof een kachel aan te steken. DOE DIT NOOIT!!!

Maar hoe kunt u wel een veilig een kachel aansteken.
Ons advies:
Koop een paraffineblok, steek deze aan twee zijdes aan en leg er vervolgens aanmaakhout omheen.
Zet daarna een paar “ zachte” houtblokken aan de binnenzijde van de kachel.
Dan kunnen deze vast drogen en warm worden.

Als het aanmaakhout goed brandt, leg dan de blokken erbij en……… GENIET! 

Vergeet niet onze pagina te liken, dan kunt u onze handige tips en trucs volgen.

Met vriendelijke groet,

Team JPS Outdoor Design
www.jpsoutdoordesign.nl

 

28-10-2016  “CortenStaal”

Beste lezer,

Zoals jullie misschien gelezen hebben op onze site, maken wij producten van CORTEN Staal.
De merknaam CORTEN is een afgeleide van de eigenschappen van het materiaal.

CORrosion Resistent, in het Nederlands corrosiebestendig.
TENsile strenght, in het Nederlands hoge treksterkte.

Door een andere legering (receptuur) ten opzichte van gewoon staal, heeft Cortenstaal een zeer dichte oxidehuid (oxidatie is roestvorming). Hierdoor wordt het onderliggende staal minder snel aangetast door weersinvloeden (corrosie) zoals zuurstof, regen en zon.

Vanwege de relatief hoge treksterkte van 355MPa, is Cortenstaal prima te vervormen en  te verwerken in constructies.  Cortenstaal beschermt zich het beste in wisselende weersomstandigheden. Bij een continue natte, vochtige omgeving zal het nagenoeg dezelfde werking hebben als normale staalsoorten.

Waarom JPS Outdoor Design kiest voor Cortenstaal.

Cortenstaal is duurzamer dan gewoon staal, het leeft meer en bij elk weerstype heeft het een andere belevingskleur. Van mooi oranje/ bruin in de zomer bij droogte en zon, tot diepbruin tijdens een sombere regenachtige dag.  “ Een warm gevoel, zelfs zonder vuur”

Mocht u meer informatie of advies wensen, neem dan contact met ons op.

Team JPS Outdoor Design

www.jpsoutdoordesign.nl

01-09-2016

“Het starten van een onderneming: JPS Outdoor Design”

Al enige tijd liepen Jeroen en ik met een idee, wij gaan voor onszelf beginnen. Samen brachten we wekelijks enkele uren samen door, de ene keer hardlopen, de volgende keer squashen. Wekelijks hadden we nieuwe ervaringen en ideeën, maar er was totdan geen idee wat ons echt raakte. Wanneer je een product of dienst succesvol wil maken, zul je er volledig in moeten geloven.

Na een uur squashen in de winter zijn we de sauna ingegaan, op deze koude dagen in het jaar missen we beide de zomer. Vroeger genoten wij zomers in de buitenlucht van een warme openhaard. Met het gezin en de buren om de openhaard, onder het genot van hapje en drankje konden we tot midden in de nacht van de warmte genieten. Het gevoel van gezelligheid en warmte van haardvuur tovert op deze koude dagen nog een lach op ons gezicht.

Het gevoel van warmte en gezelligheid zijn voor ons de unieke momenten in het leven, welke wij graag willen delen. De geur en warmte van haardvuur, zijn voor ons memorabel. Al snel was het idee geboren, we gaan cortenstalen openhaarden verkopen. Openhaarden, alleen openhaarden? Nee, het idee groeit. Het idee is uitgegroeid tot het willen aanbieden van een sfeerbeleving, mooie artikelen voor in de tuin. JPS outdoor design is geboren, JPS staat voor Jeroen Patrick Stoltenkamp.

De nieuwe onderneming JPS outdoor design richten zich op tuintrends, modern interieur, tuinmeubels van oa steigerhout en riet, unieke producten voor de buitenbeleving, faciliteren van tuinarchitecten en cortenstalen openhaarden. De producten die wij verkopen zijn van goede kwaliteit en betaalbaar. Zo gebruiken wij voor de cortenstalen openhaarden dikker plaatmateriaal. Het gevolg van het dikkere plaatmateriaal is dat de openhaarden een garantie van 5 jaar krijgen.

Wij hopen jullie een mooie beleving van warm haardvuur te kunnen aanbieden.

Patrick Stoltenkamp