JPS Outdoor Design, specialist in Cortenstaal.
Wij kiezen bewust voor producties in Cortenstaal, omdat wij betoverd zijn door het esthetische karakter en mechanische eigenschappen.

Cortenstaal wordt in de handel onder de merknaam COR-TEN ®-staal aangeboden. Cortenstaal is erg goed bestand tegen corrosie en heeft het ook een behoorlijke mechanische sterkte.
Cortenstaal heeft een grotere weervastheid of weerbestendigheid dan gewoon staal. Hierdoor kan Cortenstaal ook in de buitenlucht worden gebruikt zonder conservering, thermisch verzinken en of poedercoating.

De Cortenstaallegering bestaat voornamelijk uit ijzer.. Het krijgt een mooie bruine kleur die ontstaat door oxidatie. De roestbruine oxidehuid van Cortenstaal is zeer kenmerkend voor deze metaallegering. De oxide (roestvorming) die aan de buitenkant van metaal ontstaat beschermd het onderliggende metaal tegen zuurstof. Hierdoor wordt het metaal onder de oxidehuid (roest) beschermd tegen corrosie. Het metaal beschermd zichzelf als het ware door de ontwikkeling van oxide (roestvorming) En daarom wordt Cortenstaal veel gebruikt voor metalen objecten die buiten in weer en wind staan.

Cortenstaal wordt veel toegepast voor kunstobjecten, tuinhaarden, bloembakken, kantopsluitingen, erf afscheidingen etc. Het mooie esthetische karakter van Cortenstaal  zorgt voor een warme en robuuste, maar eigentijdse uitstraling.

Onze producten die vervaardigd zijn van Cortenstaal, is gefabriceerd in Europa, onze producten worden geproduceerd in Nederland.